21 Ocak 2014 Salı

Kayısı Marmeladı


Merhaba,

Ben kış mevsiminin en çetin geçtiği bir dönemde, Aralık ayının sonlarında doğdum; ancak kış insanı olduğum pek söylenemez... Sıcak bir coğrafyada yetiştiğimden midir bilinmez yaz aylarını iple çekerim. Madem yazın geldiği yok, bloğuma yazı getireyim istedim. 

Aklıma annemin bahçesinden topladığı taze kayısılar ile kış için hazırlayıp dolaba kaldırdığım marmelat geldi. Bu tarif için yazı beklemeniz gerekecek. Siz yine de tarifi bir kenara not edin.

Malzemeler
Yarım kg taze kayısı
400 gram toz şeker
1 çay bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Yapılışı
1. Öncelikle kayısıları güzelce yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayın. Ardından kayısıları ikiye bölüp üst kısımlarını kesin.

2. Kayısıları robota/rondoya koyup üzerlerine şekeri ve suyu ilave edin. Kayısıları püre haline getirdikten sonra tencereye alın.

3. Hazırladığınız püre kıvamındaki karışımı orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve çeyrek limonun suyunu ilave edin.

Bu aşamada birazcık sabredip koyu bir kıvam elde edene kadar marmeladınızı kısık ateşte pişirmeye devam etmeniz ve arada kontrol etmeniz gerekiyor. Bir süre bekliyorsunuz ancak elde ettiğiniz sonuç buna değiyor.

Yazın çabucak gelmesi ve beraberinde içimizi ısıtacak sürprizler getirmesi dileğiyle...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder