10 Ocak 2014 Cuma

Bebek Kurabiyeleri

Resim yazısı ekle


Merhaba,

Bu kurabiyeleri hazırlayalı neredeyse dört ay olmak üzere, ancak yoğunluktan bir şeyler hazırlayıp fotoğraflamaya vakit bulamayınca ailemizin en küçük üyesi için, Berilimiz, ve onun yakışıklı abisi Emir için hazırladığım kurabiyeleri paylaşmak istedim.

Bu kurabiyelerin tarifini geçtiğimiz sene katıldığım bir günlük bir kurabiye şekillendirme kursundan aldım ve ablamın minik bir kızı olacağını öğrendiğimde ona böyle bir sürpriz yapmak istedim.
İlk denememdi, ancak tam istediğim gibi oldular.

Kurabiyelerin tarifini akşam eve gider gitmez bu yazının altına ekleyeceğim. Hazırladığım kurabiyeleri görenler daha ziyade malzemeler hakkında sorular yöneltiyorlar. Malzemelerin tamamı Eminönü'nde konuşlanan ve pasta-kurabiye yapım malzemeleri satan dükkanlardan...



Yalnızca kurabiye malzemelerimi değil; yemek hazırlarken kullandığım birçok malzemeyi, baharatı, tereyağını, renkli peçetelerimi ve kahvaltılıklarımı da Eminönü'nden alıyorum. Hem her şey çok daha hesaplı hem de daha lezzetli ve taze. Bir de esnaflarla bire bir iletişim kuruyorsunuz, dolayısıyla süpermarkete gidip ışık ve ses bombardımanına tutulmaktan çok daha keyifli...

Biz yarın biricik dostumla bir Eminönü ziyareti planladık bile. Siz de çalışmıyorsanız hafta içi, çalışıyorsanız Cumartesi günleri sabahın erken saatlerinde bu güzel semtin yolunu tutun.

Sevgiler,
Puku




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder