30 Aralık 2014 Salı

Limonlu Cheesecake


Yeni yıla hazırız :)
Karlı ve soğuk bir Aralık gününden, 2014'ün son günlerinden merhaba;

Her seferinde daha sık yazacağıma söz versem de iş yoğunluğundan fırsat olmuyor.
İstanbul'u olduğu gibi kabullendim, iş hayatını da... Yemek yapmaya ve mutfakta az da olsa vakit geçirmeye hala vakit buluyorum; ancak hazırladıklarımı fotoğraflamak ve tariflerini yazmak pek kısmet olmuyor.

Müvekkillerimizin neredeyse tamamı Noel nedeniyle izne çıkınca ofiste birazcık soluk alıp bu satırları yazabildim. Fotoğraflar için kusura bakmayın, gönül isterdi ki daha aydınlık bir saatte fotoğraflayabileyim tariflerimi. Daha fazla mazeret sıralamadan sevgili Aydan'dan aldığım bu güzel tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Malum yarın yılbaşı ve tatlı olarak konuklarınıza ne ikram edeceğinize karar veremediyseniz limonlu cheesecake çok güzel ve şık bir seçenek olabilir. Hem insanı çok fazla şişirmiyor hem de çok hafif. Size tavsiyem bir gece önceden hazırlayıp bir gün boyunca dolapta bekletmeniz...


Cheesecake'imin yarısı gidince diğer yarısı ile yetinmek durumunda kaldım :)
Taban malzemeleri:
  • 1.5 paket Burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağı
Tabanın Hazırlanışı:
Tereyağını eritip bisküvileri mutfak robotundan geçirip karıştırın
Kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koyun.
Malzemeyi kek kalıbının altına ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın.
Fırını 175C dereceye ısıtın.

Krema Malzemeleri:
2 paket (400 gr) labne peyniri
1 kutu krema
3/4 su bardağı şeker (şeker oranını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun suyu
1 limon kabuğu
3 yumurta

Kremanın Hazırlanışı:
Labne peyniri ve şekeri çırpın ve sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip biraz daha çırpın (Kek gibi uzun süre çırpmamak gerekir yoksa peynirli katman çatlar). Yumurtaları teker teker kırıp karıştırın. Kek kalıbına kremayı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Sos Malzemeleri:
1 limonun suyu
1 portakalın suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker

Sosun Hazırlanışı:
Portakal ve limonu sıkıp bir bardağa koyun ve üzerini suyla tamamlayarak 1.5 su bardağına tamamlayın. Bütün malzemeyi küçük bir tencereye alıp, çırpma teliyle karıştıra karıştıra pişirin. Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soğuyana kadar ara ara sosu karıştırın. Keki fırından çıkarıp sosu üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın.

*** Tüm malzemeler oda sıcaklığında olsun.



Not: Yılbaşı akşamı için birkaç güzel önerim daha olacak, o yüzden hemen veda etmiyorum :)

Sevgiler,
Puku



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder