30 Aralık 2014 Salı

Havuçlu Toplar


Havuçlu topların tarifi çok kolay, birçok kişi de muhakkak yapıyordur evde.
Ailemizin havuçlu top perisi Seyhan Ablam, bu tarif de ondan :)

Malzemeler:
- 3-4 adet büyük boy havuç veya 5 adet orta boy havuç
- Rendelenmiş havuçların üzerini örtecek kadar toz şeker
(Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlamanızı rica edeceğim. Böyle göz kararı tarifleri sevmiyorum ama bu tarifte en iyisi dilediğiniz kadar şeker ilave etmek...)
- 1 paket Petit Beurre bisküvi
- 1 kase dövülmüş ceviz
- 1 kase Hindistan cevizi tozu

Hazırlanışı:
-Havuçları rendeleyip üzerlerini örtecek kadar toz şeker ilave edin ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Bisküvileri geniş bir kasenin içerisine kırın (zamanınız dar ise rondodan da geçirebilirsiniz) ve parçaladığınız bisküvileri pişen havuçlar ile karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Son olarak içerisine bir kase kadar dövülmüş ceviz içi ekleyin.
- Bu tatlının püf noktası havuçlu topları yuvarlamdan önce ellerinizi ara ara ıslatmanız. Böylece havuçlu harç elinize yapışmıyor.
- Son olarak yuvarladığınız havuç toplarını Hindistan cevizi tozuna bulayın ve en azından 1 gece beklemek üzere buzdolabına kaldırın.

Afiyet olsun!



Geçtiğimiz aylarda Puko (sevdiceğim olur kendisi) Çin'e gidince ablam ile kuzucuklarm Emir ve Beril teyzelerini ziyarete geldiler.
Aradan uzun zaman geçmiş onlar için hazırladığım havuçlu topların tarifini bir türlü paylaşamamıştım. Bugüne kısmetmiş... Bu fotoğrafa baktıkça içim ısınıyor. İnsanın ablasıyla içtiği bir bardak demli çay tüm sıkıntısını, derdini unutturuyor.

Ablacım,
Keşke evlerimiz bir çay içimine gelecek kadar yakın olsa. Çayı koy, geliyorum desem mesela ve atlayıp taş çatlasa yarım saatte sizde alsam soluğu...
Demli bir çay koysan; hem içim hem de yüreğim ısınsa.
Bir zamanlar çay içmeyen biri olarak ben, işte bu kadar çok özledim seni ve kuzularımı.

Sağlıcakla kalın,
Puku



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder