30 Aralık 2014 Salı

Izgara Somon ve Buğday Salatası


Merhaba,

Vakit bulmuşken son zamanlarda deneyip fotoğrafladığım birkaç tarifi daha paylaşmak isterim.
Bu aralar sağlıklı tarif arayışındayım zira hem eşim hem de ben epey kilo aldık.
Eve bir adet dumansız ızgara alarak sağlıklı beslenmek için büyük bir adım attık. Böylece en azından etleri pişirirken çok az miktarda yağ kullanarak çok lezzetli bir öğün hazırlayabiliyorum hem de etler ızgaranın üzerinde ağır ağır pişerken yanına sağlıklı aperitifler veya salatalar hazırlıyorum.

Uzun uzun ızgara somon tarifi vermeyeceğim tabii ki. Nar gibi kızarmış somonun yanından bize göz kırpan bol yeşillikli ve bir o kadar sağlıklı buğday salatasının tarifini vereceğim.

1 su bardağı aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslayın ve düdüklü tencerede veya normal tencerede tamamen pişene kadar haşlayın.
Yarım demet roka, yarım demet maydanoz ve taze naneyi, 4-5 dal yeşil soğanı küçük küçük doğrayıp
haşladığınız ve suyunu süzdüğünüz buğday ile karıştırın.
Üzerine arzu ettiğiniz kadar sızma zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip afiyetle yiyin!

Hem çok sağlıklı bir tarif, hem de deniz mahsullerinin özellikle de somonun yanına çok yakışıyor.

Sevgiyle kalın,
Puku


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder