30 Kasım 2013 Cumartesi

Çıtır Turta


Bu çok sevdiğim bir arkadaşımdan, Sümeyra'dan, aldığım bir tarif. Hem yapımı çok kolay hem de çok lezzetli oluyor. Diyelim işten döndünüz ve çaya konuklarınız var, çıtır turtanız 15 dakika içerisinde hazır!

Malzemeler

2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı kırılmış ceviz içi
2 çay bardağı hindistan cevizi tozu
2 yumurta
1 adet Uno pastaban

Hazırlanışı

Fırın tepsinize yağlı kağıt serin veya tepsiyi yağlayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Ardından 2 çay bardağı toz şekeri, 2 çay bardağı sıvı yağı ve 2 adet yumurtayı güzelce çırpın.
Bu karışıma kırılmış ceviz içi ile hindistan cevizi tozunu ilave ettikten sonra pastabanın alt kısmını tepsiye yerleştirin.
Homojen karışımın yarısını pastabanın üzerine yaydıktan sonra, pastabanın ikinci katını yerleştirin. Harcın geri kalanını pastabanın üst kısmına güzelce yaydıktan sonra turtanızı pişmek üzere fırına verin.
Bu tarifi denemek isterseniz dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var! Turtanın üzerindeki harç fırında ısındığında kendini salacağı için turtanız pişerken 5 dakikada bir fırının kapağını açıp dökülen harcı kaşık yardımıyla toparlamanız ve turtanın üzerine dökmeniz gerekiyor.
Bu işlemi iki kez tekrarlamanız yeterli oluyor.
Turtanızı sık sık kontrol edin ve üzeri karamelize olup da hafif kızarınca fırından alın.

Afiyet olsun!


Not: Tarifin sahibi biricik arkadaşıma, Sümeyra'ya, çok çok teşekkür ediyor; sizlere tatlı bir hafta sonu diliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder