12 Şubat 2014 Çarşamba

Üç Renkli Salata


Merhaba,

Çok yoğun iki hafta geçirdiğim için bir türlü fırsat bulup da yeni tarifler paylaşamadım. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü annemin yanındaydım, bana nasıl sac üstü yapmayı öğretti. O günü özetleyen bir fotoğraf da çektik, önümüzdeki günlerde sac üstünde hazırladığımız katmerlerin fotoğraflarını da paylaşacağım :)

Pazar akşamına da dostlarımızı davet ettik ve dört kişi için şöyle bir akşam yemeği mönüsü hazırlarım:

-Mercimek çorbası
-Üç renkli patates salatası
-Mevsim salatası

Beşamel soslu tavuk kırmızı kadife pastanın tariflerini daha önce paylaşmıştım, o tariflere yukarıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bugün sizlerle üç renkli patates salatasının tarifini paylaşmak istiyorum. Hem çok şık bir salata, misafir sofralarına çok yakıştırıyorum hem de pratik bir salata. İlk denemede tutturmanız garanti.

Malzemeler:
6 adet orta boy patates
Yarım bağ maydonoz
3 adet orta boy havuç
Yarım kırmızı lahana
Limon suyu (taze limon suyu)
Zeytinyağı, tuz ve karabiber



Hazırlanışı:
1. Patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve tuzlu suda güzelce haşlayın. Patatesleriniz haşlanırken maydonozları yıkayın ve ince ince doğrayın.

2. Bu esnada havuçları rendeleyin ve birkaç kaşık zeytinyağında soteleyin; kırmızı lahanayı bir miktar zeytinyağı, tuz ve limon suyu ile birlikte robottan geçirin.

3. Patatesler haşlandıktan sonra her kapta ikişer patates olacak şekilde üç parçaya ayırıp, patatesleri çatal yardımı ile ezin. Ezdiğiniz patateslerin üzerine bir miktar zeytinyağı, karabiber, tuz ve limon suyu ekledikten sonra patatesleri püre haline getirin.

4. Bu tarifi genellikle "prenses tacı" denilen kapta yapıyorlar ve çok şık bir görüntüsü oluyor. Ben daha önce baton kek kalıbı ile de denemiştim ve çok pratik olmuştu. Bu kez herkes rahatlıkla dilediği kadar porsiyon alabilsin diye silikon muffin kalıpları kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım.

Silikon kalıp kullanacaksanız kalıpları yağlamanız gerekli değil, kek kalıbı vs. kullanacaksanız bu durumda kalıbı yağlamanızı veya kalıbın tabanını streç film ile kaplamanızı öneririm.

5. İlk kaptaki patatesleri ince ince doğramış olduğunuz maydanoz ile karıştırın ve kullanacağınız kabın tabanına yayın. Bu işlemi yaparken karışımın arasında boşluk kalmamasına özen gösterin.

6. İkinci kaptaki patatesleri zeytinyağında sotelemiş olduğunuz rendelenmiş havuçlar ile karıştırın ve maydonozlu karışımın üzerine yayın. Son olarak, kalan patates püresini robottan geçirmiş olduğunuz kırmızı lahana ile karıştırıp diğer katların üzerine ilave edin.

Afiyet olsun!

Masamızdan bir detay... Bana bu fikri verdiği için yeğenim Gizem'e çok teşekkür ederim!

Masamızın üstten görünüşü...

Not: Hayatımızla ilgili önemli kararlar almanın eşiğindeyiz. Her şey kesinleştiğinde detayları sizinle de paylaşacağım. Umarım her şey çok güzel olur...

5 yorum:

  1. Çok güzeller, renkler muhteşem

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık, çok estetik gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, işlerden vakit bulup da bir türlü tarifini paylaşamadım. Çok da pratik bir tarif, bu akşam uzun uzun yazacağım. Bir de geçtiğimiz gün sizin tariflerinizden birini denedim, "Kırmızı Kadife Pasta". Tüm adımları takip ettim, sonuç çok güzel oldu. Bu akşam o pastanın tarifini yazarken sizi anacağım. Tekrar tekrar teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş Gözdecimmm :)

    YanıtlaSil