26 Şubat 2014 Çarşamba

Havuç Salatası ve Yeğenlerimizin Ziyareti


Merhaba,

Geçtiğimiz Cuma akşamı yeğenlerimizi ağırladık. Bir gece önceden hazırlıkların bir kısmını tamamlamıştıım, ana yemeğimiz olan hünkar beğendiyi de son dakikada yetiştirdim. 

Kahkahalar içerisinde yenen yemeğin ardından bir gece önceden hazırlayıp buzlukta beklettiğim limonlu parfemi ikram ettim. Sinocuğum ve Gizoşum hem hazırlık aşamasında hem de sonrasında bana çok yardımcı oldular.

Ardından güzel bir çay demledik ve Gizem'in hazırladığı mantar kurabiyeler ile ağlayan pastanın tadını çıkardık; bir yandan da en sevdiğim film olan "The Man from Earth"ü izledik. Neredeyse filmin tamamı aynı oda içerisinde geçiyor ve filmde gördüğünüz insan sayısı onu geçmiyor sanırım. "The Man from Earth" ("Dünyalı") düşük bütçe ve akıllıca kaleme alınmış bir senaryo ile sürükleyici bir filmin çekilebileceğinin ispatı.
En kısa zamanda izlemenizi öneririm.

Gelelim menümüze:
(İş çıkışı olunca çorbamı yetiştiremedim, artık başka sefere...)
Mevsim Salatası

Not: Menüde yer alan lezzetlerin tariflerine ulaşmak isterseniz üzerlerine tıklamanız yeterli!

Sevgilimi beklerken sulanan salata :)
Gelelim tarifimize... Yoğurtlu havuç salatası yapımı çok kolay olan ve bir o kadar lezzetli bir salata. Zamanınız dar ise en büyük kurtarıcılarınızdan biri olabilir.

Malzemeler:
-3 adet orta boy havuç
-Yaklaşık iki kase yoğurt
-3 diş sarmısak
-Zeytinyağı ve tuz
-Bir veya iki avuç iri dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
1. Havuçları rendenin iri kısmında rendeleyin ve bir iki kaşık zeytinyağında soteleyin. Havuçlar ne diri kalmalı ne de gereğinden fazla pişmeli.

2. Ardından yoğurdu çırpın ve ezmiş olduğunuz sarımsakları ve bir miktar tuzu yoğurda ilave edin.

3. Son olarak sotelediğiniz havuçları ve iri dövülmüş cevizleri sarımsaklı yoğurt ile karıştırın ve servis tabağınıza alın.

Afiyet olsun!

Not: Öncelikle az bir miktar yoğurdu sarımsakla karıştırın. Havuçları ekledikten sonra göz kararı daha fazla yoğurt eklersiniz. Yoğurdun tamamını hemen havuçlarla karıştırırsanız yoğurt miktarı fazla gelebilir.

Bunlar da masamızdan detaylar, çekimleri gün ışığında yapamadığım için biraz karanlık çıktılar.

Masamız...

Antalya'dan gelen portakallar ile sıktığımız portakal suyumuz da hazır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder