28 Şubat 2014 Cuma

Kremalı Mantar Çorbası


Merhaba,

Bugün en sevdiğim çorbanın tarifini paylaşacağım. Eskiden hazır çorba paketlerinden alır onları pişirirdim, dün akşam düdüklü tenceremin kullanma kılavuzunu okurken gözüme tarifler bölümü ilişti. Pazardan da mantar almıştım ve kremalı mantar çorbası tarifini denemeye karar verdim. İyi de denemişim, hazır çorbalardan çok daha lezzetli oldu.

Eşim mercimek çorbası dışında hiçbir çorba içmeyeceğini söylüyordu, o da çorbamı severek içti. Demek ki geleneksel çorbalar dışındaki tarifleri denemem gerekiyormuş :)
Şimdi tarifimize geçelim:

Malzemeler
Yarım kilo kültür mantarı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet etsu tablet
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı krema (kutudaki kremalardan)
Göz kararı kaynamış su
Tuz, karabiber ve kekik

Hazırlanışı
1. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bunları tencerenize alıp, tencereye iki veya üç kaşık riviera zeytinyağı ilave edin ve güzelce kavurun.

2. Soğanlar pembeleşirken mantarları temizleyin ve saplarıyla birlikte doğrayın. Ardından sotelediğiniz soğan ve sarımsaklara ilave edip, biraz da mantarları kavurun. Bu sırada iki ila üç bardak kadar su kaynatın.

3. Kaynamış suyu mantarların üzerini örtecek kadar koyun (düdüklü tencere kullanıyorsanız), suyun içerisine etsu tablet, tuz, karabiber ve bir fiske kekik ilave edip mantarları güzelce haşlayın.

4. Mantarlar haşlandıktan sonra tüm malzemeyi el blender'ından geçirin ve karışıma 4 yemek kaşığı kadar yemeklik krema ilave edin. Çorbanızı krema ile birlikte bir süre daha karıştırarak pişirin ve servis tabağınıza alın.

Not: Dilerseniz servis ederken çorbanızın üzerine taze dağ kekiği ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder