18 Mayıs 2014 Pazar

Patates Sürprizi


Merhaba,

Son haftamı çok üzgün geçirdim ve bir süre hiçbir şey yazmak istemedim. Soma'da evine, ailesine ekmek götürmek için yerin kilometrelerce altında çalışan kardeşlerimizi kaybettik. Onlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Size güzel haberler verecektim ne var ki bu kötü haberle sarsıldık. Yaşanan bu facia yüreklerimize kara bulutlar gibi oturdu, güzel haberlere gölge düşürdü... Umarım bu yaşananlar bir daha tekrarlanmaz.
Daha önceki yazılarımda hayatımda bir takım değişikliklerin olacağının müjdesini vermiştim, öyle de oldu. Haziran başı itibariyle yeni görevime başlıyor olacağım. Heyecanlı ve umutluyum.

Bugün haftalar önce denemiş ve memnun kalmış olduğum bir tarifi paylaşacağım. Annem bu tarifi "patates sürprizi" olarak adlandırıyor. İnternet üzerinden ulaştığım kaynaklarda ve bloglarda ise "patatesli kek" diye geçiyor aynı tarif. Patates sürprizi adı çok daha cazip geldiği için bu adı kullanmaya karar verdim.

Hem lezzetli hem de çok pratik bir tarif.

Malzemeler:
3 adet iri patates
1 adet soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Bir avuç kıyılmış maydanoz
Bir avuç kıyılmış dereotu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:
1. Yumurtaları, yağı ve yoğurdu genişçe bir kabın içerisinde çırpın. Ardından unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
2. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları da ince ince doğrayın. Maydanoz ve dere otunu kıyın.
3. Doğramış olduğunuz patatesleri, soğanı, maydanozu ve dere otunu diğer malzemeler ile karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyin.
4. Fırını 180C derecede önceden ısıtın. Genişçe bir borcamın içini yağlayın ve hafif un serpin. Kek karışımını borcama dökün ve patates sürprizini önceden ısıttığınız fırına verin.
5. Patates sürprizini üzeri kızarana kadar pişirin ve üzeri kızardığında kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. 

Üzeri kızarmışsa ve kürdan temiz çıkıyorsa patates sürpriziniz ya da patatesli kekiniz hazırdır. Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder